De organisatoren van de jaarlijkse Boscross in Hekelgem hebben een cheque ter waarde van 1.019 euro overhandigd aan de AMP-club van Arnout Mathijs (41) en David Beeckman (46). Beide sportievelingen gaan met één been door het leven.

Arnout verloor zijn been toen hij als kleine jongen bij een ongeval betrokken geraakte. David werd met één been geboren. “Maar die handicap belet ons niet om veel en graag te fietsen”, vertelt David. “Daarom hebben we intussen ook een club opgericht voor sporters met een beperking: de AMP-club. ‘AMP’ staat in deze voor ‘amputatie’. En met Fred Platteau, zaakvoerder van de gelijknamige ramenfabrikant, hebben we meteen ook een sponsor beet.”

Platteau is ook de bezieler van de jaarlijkse Boscross in Hekelgem. “Vorig jaar hebben ze hier een rollenkoers georganiseerd”, vervolgt David. “De bezoekers konden toen per kilometer sponsoren. Zo is men aan dit mooie bedrag gekomen. We zijn Fred en zijn vrienden heel dankbaar, want voor onze club is deze cheque een stevige opsteker!”

Bron: hln.be