Rolluiken Banner

Rolluiken

Rolluiken zijn dezer dagen niet langer een luxeproduct, maar een element dat sterk bijdraagt tot het comfort in de woning.
Zowel op thermisch als akoestisch vlak: in de winter houden ze de warmte binnen en in de zomer buiten. Daarnaast houden ze ook lawaai uit de woning.
Andere voordelen zijn de inbraakwerendheid, rolluiken schrikken inbrekers af, en inkijk van buren of de straat wordt onmogelijk.

Inbouwrolluik

Meest eenvoudige en is bijgevolg ook de goedkoopste oplossing. Let wel: hiervoor moet tijdens de bouwwerken een minimum uitsparing in de dagopening van de binnenmuur worden gelaten.

Opbouwrolluik

Bij dit type komt het rolluik mee in de volledige dagopening, wat betere isolatie biedt omdat raam en rolluik één geheel vormen en er dus geen gevaar op tochtgaten bestaat.

Voorzetrolluiken

De omkasting met daarin de as en het lamellenblad, wordt aan de buitenzijde tegen het raam of de gevel geplaatst, met als nadeel dat het rolluik altijd zichtbaar is in het gevelbeeld.

Elektrische Bediening

U kan kiezen voor elektrische bediening. Je kan opteren voor één afstandbediening per rolluik, maar je kan ook meerdere rolluiken met een zendertje bedienen.